NEGURĂ BUNGET – „TĂU” – începutul ambiţioasei trilogii transilvănene

Prin albumul „TĂU„, NEGURĂ BUNGET, pionerii black metal din România, prezintă nu doar succesorul îndelung aşteptat al albumului „VÂRSTELE PĂMÂNTULUI„, ci şi primul propriu zis album lansat în colaborare cu casa de discuri germană Prophecy Production. „TĂU” reprezintă, în acelaşi timp, pentru NEGURĂ BUNGET, şi începutul unei ambiţioase trilogii muzicale şi vizuale, care prezintă viziunea personală a formaţiei asupra Transilvaniei. În timp ce prima parte a trilogiei explorează elementele naturale, părţile următoare se vor concentra pe elementul uman, practici şi credinţe, şi, în cele din urmă, pe cel sprititual, care a definit pentru totdeauna aceste tărâmuri.

Fiercare din cele opt piesele ale albumului „TĂU” prezintă un loc natural specific, cu atmosfera şi mistica lui unică, cu legendele şi înţelesurile din spatele lui. Muzical, NEGURĂ BUNGET întrebuinţează un arsenal deja familiar de sunete, elemente de black metal primar, greu, contrabalansate de cele meditative şi folcloristice. Accentuând caracterul distinct, albumul beneficiază de aportul unor muzicieni renumiţi, precum Alexandrina Hristov (voce pe „Împodobeala Timpului„), Bean MC (SubcarpaţiŞuie Paparude; voce pe „La Hotaru Cu Cinci Culmi„), Gabriel Almaşi (theremin pe “Nametenie”), Rune Eriksen (ex-Mayhem; chitară pe „Împodobeala Timpului„) sau Sakis Tolis (Rotting Christ; voce pe „Tărâm Vâlhovnicesc„). Per total, muzica albumului „TĂU” e mai organică decât pe oricare alt album NEGURĂ BUNGET, fiind legata şi de e o expresivitate atinsă poate doar de clasicul „OM„. Totuşi, muzica albumului „TĂU” e doar o piesă dintr-un concept mai larg. Punctul crucial e uimitoare natură transilvană, care se reflectă, ca întreg, cel mai bine în ediţia vizuală artbook a albumului, cu 72 de pagini, care conţin nu doar variantele în Română şi Engleză alte textelor, detalii despre locurile prezentate, cu trecutul lor, ci şi trei (!) videoclipuri, închizând, astfel, acest cerc conceptual. Titlul albumului, „TĂU„, are mai multe înţelesuri, pe de o parte, se adresează omului, iar, pe de altă parte, reprezintă un ochi de apă din înălţimea muntelui, care, cel mai adesea, deşi pare mărunt, e extraordinar de adânc.

Albumul poate fi deja pre-comandat, atât de la casa de discuri, cât şi prin intermediul formaţiei.

Data lansării: 27.02.2015
Data lansării pentru America de Nord: 03.03.2015

Ediţii disponibile:
– CD Digipak
– Vinyl Gatefold 180g vinyl, black, cu mastering special pentru vinil, poster A2, husă interioară tipărită şi husă de protecţie PVD (500 de exemplare)
– 2CD+DVD artbook, 72 de pagini 28×28 cm, texte, bonus CD cu două piese şi bonus DVD cu trei videoclipuri (1000 de exemplare)

Tracklist:
1. Nămeţenie
2. Izbucul Galbenei
3. La Hotaru Cu Cinci Culmi
4. Curgerea Muntelui
5. Tărâm Vâlhovnicesc
6. Împodobeala Timpului
7. Picur Viu Foc
8. Schimniceşte

Bonus CD (doar în ediţia artbook)
1. La Hotaru Cu Cinci Culmi (versiune alternativă)
2. Împodobeala Timpului (versiune alternativă)

Bonus DVD (doar în ediţia artbook)
1. Nămeţenie (video clip)
2. Curgerea Muntelui (video clip)
3. Schimniceşte (video clip)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*