DIMMU BORGIR confirmati pentru OST FEST 2012, Bucuresti

Anuntat cu putin timp in urma, noul festival Ost Fest din perioada 15-17 iunie 2012 de la Zone Arena confirma primul nume: DIMMU BORGIR! Cea mai asteptata formatie pentru fanii de black metal din Romania va canta la Zone Arena vineri, pe 15 iunie 2012.

Fondata in 1993 de Shagrath, Silenoz si Tjodalv in Oslo (Norvegia), trupa si-a ales numele dupa o formatiune vulcanica din Islanda: DIMMU BORGIR . Albumul de debut al trupei DIMMU BORGIR apare in 1994, este intitulat For All Tid si este interpretat in limba norvegiana. Ultimul album al trupei interpretat exclusiv in limba norvegiana apare in 1996 si este denumit Stormblast, fanii vechi ai trupei marcandu-l ca fiind punctul culminant al discografiei DIMMU BORGIR . Recunoasterea si succesul pe plan international vin odata cu lansarea albumului Enthrone Darkness Triumphant. Turneul de promovare a albumului este un succes, trupa adunand milioane de fani de pe mai multe continente.

Primul album inregistrat in engleza apare in 2003 si poarta numele Death Cult Armageddon, album ce mareste considerabil numarul fanilor DIMMU BORGIR in intreaga lume. De la fondare si pana in prezent, configuratia membrilor trupei DIMMU BORGIR s-a mai schimbat, in prezent trupa fiind formata din: Shagrath pe numele sau real Stian Thoresen (voce, chitara, bas, baterie), Silenoz pe numele sau real Sven Atle Kopperud (chitara), Mustis pe numele sau real Qyvind Mustapart (orga), ICS Vortex pe numele sau real Simen Hestnaes (bas) si Galder pe numele sau real Thomas Rune Andersen (chitara).

Pentru prima oara in Romania, pe 15 iunie 2012, in prima zi a festivalului Ost Fest avem sansa sa ii vedem si ascultam live pe membrii DIMMU BORGIR cu piese precum: The Sacrilegious Scorn, The Serpentine Offering sau Progenies of the Great Apocalyps.

Mai multe detalii despre festivalul Ost Fest, precum si despre trupele care vor canta in toate cele trei zile de festival se vor putea gasi accesand: www.ostfest.ro.
Pentru toti cei ce isi doresc sa-i asculte live pe cei de la DIMMU BORGIR si nu numai, biletele si abonamentele la Ost Fest se gasesc la vanzare din data de 3 noiembrie 2011 si pot fi cumparate din urmatoarele locatii: Magazinul BILETOO din Unirea Shopping Center (parter, intrarea de langa McDonald’s), Librariile Adevarul, Chioscurile Adevarul, Flanco, Victoria, Muzica, Sala Palatului, Libraria Eminescu, Palatul National al Copiilor sau Statia de Metrou Unirii 1. Cei ce doresc sa comande biletele online, o pot face de pe BILETOO.ro sau www.blt.ro.

Sursa: Project Events

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*