BREATHELAST – detalii despre noul EP

Trupa BREATHELAST  ( Bucuresti – Constanta ), lanseaza un nou montaj video LIVE din concertul sustinut alaturi de trupa COMA, in Elephant PUB pe data de 20 Octombrie. Piesa din montajul video se numeste STYX si este inclusa pe materialul de debut ( EP ) al formatiei BREATHELAST , anuntat pentru lansare in finele anului 2011.
   

  STYX – live Elephant PUB

BREATHELAST face publica coperta EP ului anuntat, layout ul EP ului fiind realizat de catre  Dan Cozmuta ( CHESTER, PISTOL CU CAPSE )  a.k.a. BOYINTHECITY ( Dan Cozmuta graphic label ), creator al multor myspace uri personalizate, atat pentru trupe locale ( DEKADENS – promovarea albumului „Kill and Tell” , TRAUM, SIDEFX, PISTOL CU CAPSE , CHESTER, dar si de afara KONQISTADOR ( Australia – Canada ), etc )

Coperta urmareste o tematica apropiata de originile celor doi chitaristi, Valentin Birsan si Cojocaru Ionut ( apa, marea, „casa dulce casa” si departarea care aduce creativitate in trupa ), dar si un element simbolistic, cu „dintzi” , anume „rechinii”, prin care incercam sa dam o forma ideii care sta in spatele EP ului : singuratate, lupta pentru supravietuire intr-un cadru ostil celor care vor sa isi dedice incercarile si inspiratia unui scop simplu, acela de a se exprima prin muzica. In „larg”, singur si abandonat cu ideile tale, singura speranta pe care o ai este sa tragi in piept fiecare gura de aer, cu pofta , pentru ca s-ar putea sa fie ultima, oricand. Acelasi sentiment incercam sa il sustinem si sa il retraim  pe scena, fara indicatii din partea factorilor externi defavorabili, cunsocuti de toti cei care isi asuma acest rol, de a „respira” pe o scena, ca si cum nu exista ziua de maine.

Track list ul EP ului autointitulat „BREATHELAST” , este urmatorul : 
1.  Enemy ( official video by Marius Costache – soon , official track on : http://soundcloud.com/breathelast )
2.  Weapons ( featuring Florian – Protest Urban )
3.  The 5th
4.  Promise
5.  Lies ( DIY video 
with official EP track, available aici )
6.  Styx
7.  Undying.

Trupa BREATHELAST se pregateste sa lanseze materialul descris mai sus, printr-un concert, in cadrul caruia vom face disponibil materialul discografic, discul fiind sustinut de catre METALFAN Records Division ( www.metalfan.ro ),  carora le multumim pentru sansa si ajutor !
Datele despre evenimentul de lansare vor fi anuntate pe pagina oficiala de facebook a trupei.

Concerte viitoare BREATHELAST: 
10  noiembrie, in WINGS impreuna cu IPR
16  noiembrie, in UNDERWORLD cu 
ETERNAL HATED (GRECIA)

 

 

 

Stay tuned and enjoy the ride !

Sursa: BREATHELAST

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*