NECROVILE (interviu) – Pregatiri intense pentru un nou material

In 2001 a luat fiinta NECROVILE, trupa clujeana de brutal death metal care a devenit rapid cunoscuta pe scena europeana de profil. In cei zece ani de existenta, membrii trupei au reusit sa se impuna pe segmentul de metal extrem, remarcandu-se ca una dintre cele mai notorii trupe romanesti underground. Deoarece, in ultima perioada au fost destul de rezervati la capitolul vesti noi, Moshpit.ro a decis sa sparga gheata, pentru a afla ce se mai intampla in tabara NECROVILE.

Salutare. In ultima perioada nu am auzit prea multe lucruri despre voi. Ce se mai intampla in tabara NECROVILE?
Ela: „Buna, si bine v-am gasit!”
Calin: „In ultima vreme n-am mai concertat, am preferat sa lucram intens la noul material. Vrem ca totul sa iasa cum ne dorim, iar pentru asta e nevoie de timp. Am investit mult in scule, asa incat in momentul asta avem exact „gear”-ul pe care ni-l doream, chitari, bass, amp-uri full-tube, cabinete etc.”

De-a lungul timpului trupa a suferit schimbari de componenta. La ultimele show-uri, cei doi chitaristi,  Calin si Radu, au devenit vocali. Pe de alta parte, aveti si un baterist nou. Cum v-ati acomodat cu aceasta trecere? Considerati ca aceasta formula va reprezinta mai mult decat cea initiala?
Ela: „Da, cantam de ceva vreme cu Radu si Calin la voce. Inca nu am cantat live in formula noua, insa Septimiu e un tobar bun, cred ca totul o sa fie ok”
Calin: „Fiecare line-up reperezinta trupa in momentul respectiv”

In momentul de fata sunteti sub tutela United Guttural Records (SUA). Avand in vedere ca in trecut ati colaborat si cu un label autohton, care sunt diferentele resimtele? Cum ati descrie aceasta colaborare si care au fost avantajele?
Ela: „Diferenta este doar ca am scos la un nume mare in materie de brutalitati”
Calin: „Colaborarea cu UG a fost profesionala de la bun inceput, nu am intampinat dificultatile logistice cu care ne-am confruntat in trecut”
A trecut ceva timp de la lansarea albumului “The Pungency of Carnage”. Din cate am observat pe Youtube, in ultimele voastre aparitii live ati cantat si ceva piese noi. Se pot astepta fanii la un nou material din partea voastra?
Ela: „Avem gata toate piesele pentru un nou album, nou full lenght. Anul asta avem in plan sa terminam de inregistrat, asa ca spre sfarsitul anului ar trebui sa iasa. Din pacate nu avem timp liber destul, pe cat am avea nevoie”

Am remarcat faptul ca, actualmente, membrii NECROVILE se axazea foarte mult pe side projects (CLITGORE si DECEASE). Exista riscul ca in timp NECROVILE sa fie lasat in urma?
Ela: „Calin este membru fondator NECROVILE, el nu are proiecte, asa incat nu sunt sanse ca NECROVILE sa fie lasat in urma. El vrea numai brutal death, ahaha. Clitgore a avut nevoie de mai mult efort sustinut pana am reusit sa ajungem la niveul propus”

Trupa Necrovile a implinit de ceva vreme zece ani de activitate. Cat de greu este pe langa job si alte obligatii cotidiene sa activezi intr-o trupa de metal in Romania? Multe trupe au aparut si disparut in aceasta perioada. Ce v-a facut sa ramaneti impreuna si sa treceti peste eventualele greutati care au intervenit de-a lungul timpului?
Ela: „Nu este usor sa tii o trupa de metal in Romania, in general este greu. Am reusit prin multa munca, eforturi de tot felul duse la extrem, consecventa si continuitate in acelasi stil de la inceput”

Credeti ca publicul din afara e mai deschis spre sonoritati extreme in comparatie cu cel din Romania? Cum vedeti lipsa auditoriului la niste concerte mult prea importante, precum ORIGIN (SUA) sau EXHUMED (SUA) care a fost anulat in cele din urma?
Ela: „Nu, publicul e la fel, nici acolo nu-s mii de fani. Metalul extrem are un segment limitat de public. Nu stiu ce sa zic, la mine, la ultimul Transylvanian Deathfest au fost aproape 200 de oameni. Destul de multi pentru un concert de acest gen in Cluj. Cred ca oamenii au mai vazut trupele, multi nu pot sa lipseasca in timpul saptamanii, daca sunt din alte parti, iar unii nu au vrut sa mearga, din diverse motive. E greu sa ai siguranta, sa te bazezi doar pe public, publicul e imprevizibil”

Daca ar fi sa intoarceti timpul ati schimba vreo decizie legata activitatea voastra muzicala?
Ela: „Nu”
Calin: „Fiecare decizie a fost cea corecta pentru momentul respectiv, asa incat n-am schimba mare lucru. Nici macar numarul berilor baute dupa concerte 🙂
A propos, o las pe Ela sa raspunda, am plecat la bere :)”Dupa parerea mea, sunteti un cuplu “extrem” ? Doriti sa va cresteti copiii in acelasi spirit metal care va domina? Cum decurge o zi din viata voastra de familie?
Ela: „Mersi! 🙂 Nu ne-am propus asta, le place fara sa-i indrumam noi, parintii sunt un exemplu pentru copii intodeauna, insa n-o sa le impunem nimic. O zi din viata de familie decurge normal, cu serviciu, copii si bucuriile cotidiene”

Cateva cuvinte despre urmatoarele subiecte:
Ela:
ultimul album MORBID ANGEL , “llud Divinum Insanus” : „no no noooooooo!”
filme horror/splatter/gore preferate: „nu-s neaprat fana al acestui gen, si nu mai am timp sa ma uit la filme acum”
ultimul CD cumparat: „CLITEATER – The Great Southern Clitkill
valul de muzica electronica DNB, Dubstep: „not like”

Multumesc pentru timpul acordat. Un cuvant de final pentru cititorii Moshpit.
Ela: „Multumim si noi! Va asteptam pe 22 Aprilie la Cluj @ Undergrind Party 6, in Irish & Music Pub. Support Extreme Underground, support your local scene!”
Calin: „Noroc!!”

Beju

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*