MOSHPIT QUIZ: Pava de la DEADEYE DICK

Ultimul interviu din aceasta seara in are ca protagonist pe Pava, vocalul trupei bucurestene DEADEYE DICK. Maine urmatorii chestionati sunt Sergo de la GUERILLAS si Rocco de la ROCKNGHENA.

Salutare Pava, in primul rand vreau sa imi spui, ce se mai intampla cu Deadeye Dick? Ce planuri aveti in viitorul apropiat?

Pava: „Salut! Lucram la piese noi.  Avem deja gata versiunea de studio a “Drowning in Ink”, trasa la Next Dog Studio (Multumim Mihai Andrei [BREATHELAST]) cu Marius Costache (Multumim Marius!). Cine a avut ocazia sa ne prinda la Brasov cu Momma Knows Best si Final Sacrifice, sau in Fabrica, in deschidere la TERROR, a putut sa o asculte live. Cu inca trei-patru  piese in the works, asteptam sa avem destule gata pentru a trage un nou material. Cativa prieteni au remarcat absenta noastra in ultima vreme, chiar au criticat-o, explicatia este ca ne concentram puternic pe modul in care vor suna noile piese, eu unul sunt foarte entuziasmat, simt nu doar un pas inainte in materie de compozitie, ci si efectiv o maturitate de ansamblu. Sper sa merite asteptarea pentru toata lumea :)”

Ok…acum vom lasa intrebarile clasice la o parte si vom trece la ceva mai diferit. Cine are cele mai  enervante obiceiuri din trupa?

Pava: „CELE mai enervante? Imposibil de zis. Ne enervam constant unii pe altii, e chiar ciclic uneori J) De la intarziat sau ratat repetitii cu totul, unde eu si Killy suntem campioni, la accidentari de tot felul, incuiat chei in masina in timpul turneului(asta a fost chiar tare, a trebuit sa gasim un “meserias” care sa aibe din “intamplare” tot ce ii trebuie sa sparga o masina, si in timp ce se desfasura nebunia asta, sa explicam patrulei de politie care tocmai trecea prin zona cum totul “nu e ceea ce pare” ), fiecare le face pe-ale lui si inca intr-un mare fel, de fiecare data :)”

Daca maine te-ai opri din facut muzica, spre ce ti-ai indrepta atentia?

Pava: „Spre promovatul muzicii? Exista atat de multa muzica buna, atat afara cat si la noi, si atat de putini oameni care au ocazia sa se bucure de ea, fie din comoditate, fie din lipsa efectiva de timp pentru asa ceva (e discutie lunga si cu initiativa si motivele care stau in spatele absentei acesteia)  In orice caz, cumva as indrazni sa sper ca deja fac asta cumva, intr-o foarte mica masura, prin Headfullofnoise Nights, unde putem asculta chestii foarte frumoase, din zona melodic hardcore, post hardcore, screamo (and more), in fiecare marti in Private Hell (Grivitei 91) ”

Imi poti spune cateva din albumele sau trupele care te-au convins sa te apuci de muzica?

Pava: „Tot ce ascultam in liceu. De la DEFTONES, LIMP BIZKIT, KORN, SLIPKNOT, HED P.E, la LINKIN PARK – Reanimation”

Ce trupe romanesti si straine te-au impresionat in ultimii ani? Mai asculti si altceva in afara de metal?

Pava: „Romanesti… tin sa spun ca impresionat e putin zis. De ceva timp se intampla CEVA. CAP DE CRANIU, BREATHELAST, DIAMONDS ARE FOREVER, WHITE WALLS, MEDIOCRACY, DEATHDRIVE, TRAUM, SINSCAPE, DAYS BEFORE DISAPPEARANCE, WALK THE ABYSS, KILL CONVENTION, ignor probabil multe altele, dar ideea e ca muzica merge inainte, si asta se vede, se simte.

De afara, $#%Y%U^J. o tona: more than a thousand, parkway drive, la dispute, touche amore, make do and mend, letlive, enter shikari, the ghost inside, norma jean, architects, heights, while she sleeps, alexisonfire, night verses, dredg,oh sleeper, stick to your guns, thrice, spart, pianos become the teeth, periphery, saltillo. Si da, ascult si alte chestii in afara de metal. Tot ce pica si suna bine. Muzica e muzica, indiferent de stiluri, subgenuri, fani si hateri”

Spune-mi o carte si un film clasic apoi recent pe care le-ai recomanda si ce te-a impresionat la acestea?

Pava: „Clasice, Schindler’s List-filmul, e’93, nu 60 :), dar e clasic fara indoiala. De ce, pentru ca ai ce sa intelegi, frumos ar fi sa-l vada mai multi, poate inteleg cativa, ceva, orice, poate vom avea candva o sansa, la un ceva, orice, mai bun. Sau orice cu Pacino, sau De NiroJ Carte – orice autor roman clasic, poate ma-i invatam s-a vorbim corect in cind in cind : )) suna dramatic dar am vazut recent in POLITEHNICA o foaie printata de administratie din care citez “inscrierea se v-a face”. Recente, Malcolm Gladwell – Blink, cartea, enter the void-filmul. Amandoua sunt altfel”

Cu toate trendurile care apar si dispar,cum vezi tu viitorul muzicii in general?

Pava: „Fiecare trend aduce ceva misto, dar in paralel cu orice trend, muzica ofera mereu cateva trupe care pe mine ma lasa profund impresionat, asa ca in mijlocul revolutiei dubstep ascult night verses de exemplu si ma bucur ca am descoperit muzica asta. Nu-mi dau seama daca environmental-core e un trend sau un gneeral awareness / awakening, dar ascult enter shikari sau parkway drive si imi place mult ce aud. Habar n-am care e viitorul, astept sa fiu surprins. Ce e evident e ca web-ul e la putere, cd-urile devin obiecte de colectie, banii se fac din merch, calitatea unei trupe se vede in show-ul live mai mult ca niciodata”

Ce crezi despre religia organizata?

Pava: „Daca am fi toti in stare sa intelegem doar cateva chestii esentiale, am ajunge in final fiecare in acea versiune de rai pe care o avem in cap, mostenita sau nu – desi nu inteleg de ce trebuie sa asteptam sa murim ca sa fim intr-un loc mai bun”

Cu atatea razboaie,conflicte,conspiratii…unde crezi ca se indreapta omenirea?

Pava: „Toti invoca o mare schimbare in bine. Sper sa fie asa si nu altfel”

In ultimii ani trupele din afara au inceput sa colaboreze tot mai mult cu sportivi.De la turnee alaturi de skateri si echipe freestyle motocross  pana la piese compuse pentru diferiti luptatori MMA sau Wrestling. Crezi ca in Romania s-ar putea realiza asa ceva? Ar imbratisa publicul o asemenea idee?

Pava: „Clar. Avem deja activitati de genul, se misca lucrurile incet, nu in acelasi ritm ca afara dar e si de inteles, Romania creste in ritmul ei, din motivele ei”

Trei lucruri pe care le-ai lua pe o insula pustie: „Barca, gps si un mp3player cu baterie solara:)”

Trei lucruri care nu iti plac: „Ideea de imposibil, Rautatea din oameni, Asteptarea, uneori”

Un loc unde nu ai ajuns pana acum,dar ti-ai dori foarte mult: „Egipt (turneu:))?)

Primul si cel mai recent CD cumparat: „Primul… habar n-am, Michael Jackson sau ceva, Andreea Bocelli, ceva dubios, LINKIN PARK? Nu mai stiu. Ultimul, LETVILE – Fake History

Festival sau club? (unde iti place mai mult sa prestezi): „Club. Locul trupei e jos, in mijlocul publicului

South Park sau The Simpsons?: „Imposibil

Bani sau iubire?: „Kati

Trupa din Romania cu care ti-ai dori sa pleci in turneu: „BREATHELAST, CAP DE CRANIU, DIAMONDS ARE FOREVER, KILL CONVENTION, SINSCAPE

Iti multumesc pentru timpul acordat.Ultimele cuvinte iti apartin.

Pava: „Am fost la suicide silence(si nu doar acolo) si am inteles ca totul e o problema de perceptie si/sau idei preconcepute. Sustineti-va trupele,s-ar putea sa fiti placut surprinsi in perioada urmatoare!  Merci de interes si timp”

JAZ_D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*