MOSHPIT QUIZ: Albert de la NISTE BAIETI

Ultimul chestionat al serii este Albert, vocalul trupei NISTE BAIETI. Enjoy!

Salutare Albert,in primul rand vreau sa imi spui, ce se mai intampla cu NISTE BAIETI? Ce planuri aveti in viitorul apropiat?
Albert: „Salut Jaz… Sunt din oraşul Târgu Secuiesc şi sunt jumate ungur. Am citit intrebarile si imi pare bine ca sunt unele la care vroiam sa raspund de foarte multa vreme si nu ma intreba nimeni ! Trupa NISTE BAIETI activeaza din 2006 si nu participa la măscăreli tip *maruţă*. Pe parcurs am fost des agasaţi de astfel de indivizi dar am raspuns doar la intrebarile puse bine de catre oameni care au ceva de spus despre muzica din Romania: Hefe, Alex Revenco, Doru Ionescu, Kirk, Despot, Margareta Pâslaru etc. şi acum tu!”

Ok…acum vom lasa intrebarile clasice la o parte si vom trece la ceva mai diferit. Cine are cele mai enervante obiceiuri din trupa?
Albert: „Barbu, pentru că îi plac repetiţiile şi probele de sunet cum îmi plac mi-e concertele cu Fuego. X-u, pentru că nu ştie cum incep melodiile, Gabi, care face backing vocal, îşi pierde vocea până la sfârşitul concertului… şi eu care pun portativ pe scena pentru că uit versurile de la melodia Harap Alb”

Daca maine te-ai opri din facut muzica,spre ce ti-ai indrepta atentia?
Albert: ” Spre facut sunet la concerte live. Dar din pacate în România au mai rămas apoximativ 17.853.249 de sunetişti care la evenimente stau pe capul sunetistului şi discuta despre antifaza dintre toba mare cu microfonul vocalului care produce o extorsiune intr-un unghi sinusoidal pe frecvenţa 630 de hertzi şi pierd actul artistic. Exact aşa avem şi 17.853.249 de DJ, şoferi, doctori, portari de fabrică, moaşe, instalatori, frizeri, poliţişti, primari, vânzători la chioşc, mecanici auto… oameni care se pricep la toate. Românul e descurcăreţ. Se pricepe la toate”

Imi poti spune cateva din albumele sau trupele care te-au convins sa te apuci de muzica?
Albert: „Albumul Nevermind – NIRVANA”

Ce trupe romanesti si straine te-au impresionat in ultimii ani? Mai asculti si altceva in afara de metal?
Albert: „ALTERNOSFERA, vine din sărăcia aia din Rep. Moldova şi se pişă pe noi la capitolul cântat. (am fost subiectiv). Eu nu prea ascult metal. Am ascultat recent albumul Ill Communication de la BEASTIE BOYS şi mi-am dat seama că aia sparg betonul in două cu acel material. Ascult muzică bună gen: RAMONES, PRINCE, STANLEY CLARK, SUIE PAPARUDE, CYNDI LAUPER, MILES DAVIS, LUNA AMARA, DECENEU…”

Spune-mi o carte si un film clasic apoi recent pe care le-ai recomanda si ce te-a impresionat la acestea?
Albert :O să-ţi zic un film pe care nu vreau sa-l comentez dar trebuie neapărat văzut: Life of Brian, Monty Python and the flying circus. La cărte trebuie neapărat să fiu old-school: 1984 George Orwell. O carte un subiect atât de recent că mă doare, deşi a fost scrisă in 1939. Recomand maxim”

Cu toate trendurile care apar si dispar,cum vezi tu viitorul muzicii in general?
Albert: „Bună!”

Ce crezi despre religia organizata?
Albert: „Au reorganizat *EI* de câteva ori ordinea mondială. Sunt agnostic. Dar nu cu DUMNEZEU am eu o problemă… fan-clubul lui mă scoate din sărite”

Cu atatea razboaie,conflicte,conspiratii…unde crezi ca se indreapta omenirea?
Albert: „Era tare razboiul acu vro 80 de ani. Isi facea treaba bine. Oameni sunt oameni. Uni sunt mai buni, uni sunt mai răi.
I rest my case.
1. Lit. I have completed the presentation of my argument. (Said by a lawyer.) Clearly the defendant is guilty. I rest my case.
2. Fig. What you just heard sums up my point of view. Your remark just supported my position! I rest my case”

In ultimii ani trupele din afara au inceput sa colaboreze tot mai mult cu sportivi.De la turnee alaturi de skateri si echipe freestyle motocross pana la piese compuse pentru diferiti luptatori MMA sau Wrestling. Crezi ca inRomanias-ar putea realiza asa ceva? Ar imbratisa publicul o asemenea idee?
Albert: „Se întâmplă şi în România. De foarte mulţi ani sportul extrem merge mână în mână cu muzica rock. La Bâlea Lac sunt concursuri de snowboard şi nu am văzut line-up gen: Corina.. Andreea Bălan, Fuego (ce pula mea am eu cu acest Fuego nu ştiu). Am văzut COMA, EMIL, SKA-NK… Formaţia NISTE BAIETI e sponsorizată de câteva mărci şi magazine de sport extrem şi vorba aia… suntem doar o trupă de “pielea pulii în parohie”. Red Bull nu-şi promovează imaginea cu Ion Dolănescu. Există sportivi, artişti şi evenimente in România care nu vor neapărat şi nu se bucură de vizibilitate pe canalele majore de media. Îşi fac treaba bine şi in ceea ce ne place nouă să numim „underground””

Trei lucruri pe care le-ai lua pe o insula pustie: „Crema aia de mâini de la Farmec Cluj pentru că nu sunt misogin. Un MP3 player cu toate albumele RAMONES plus genericul de la Teleenciclopedia (Kirculescu) şi un palet intreg de duct tape pentru am vazut la Mythbusters că îti faci treaba cu ele pe o insulă pustie”

Trei lucruri care nu iti plac: „Benzinăriile care nu au frigiderele băgate în priză, microfoanele în care trebuie să cânt după ce trupa dinainte a facut beat-box şi markerul pemanent cu care sunt pictat după ce mă culc încălţat in cârciumă. (Regula e că trebuie să te descalţi dacă-ţi repari ceasul la 04:50 dimineaţa in birtul unde ai băut)”

Un loc unde nu ai ajuns pana acum,dar ti-ai dori foarte mult: „Fălticeni”

Primul si cel mai recent CD cumparat: MACHINE HEAD – The Blackening din benzinărie undeva lângă Cluj.

Festival sau club? (unde iti place mai mult sa prestezi): „Club. Acolo vin oameni pe care vrei sa-i vezi la concertul tău”

SouthPark sau The Simpsons?: „SouthPark. Nimic nu se compară cu tatăl lui Stan (Randy) care merge să-şi cumpere iarbă medicinală cu coaiele in roabă fredonând Buffalo Soldiers…”

Dragoste sau bani?: „Băutura!”

Trupa din Romania cu care ti-ai dori sa pleci in turneu: URA DE DUPA USA! (Zărneşti, de unde e bicicleta Pegas)

Iti multumesc pentru timpul acordat.Ultimele cuvinte iti apartin.
Albert: „Am răspuns la întrebările tale sâmbătă dimineaţa, pişat de beat după ce am fost la Barbu acasă unde am mâncat peşte cu sos de lămâie şi ulei de măsline plus iaurt, chiftele de cartofi cu mărar, concert RECYCLE BIN la Sinners, după care la Molotov (nu ştiu exact unde e, am fost pe jos… era aproape) şi Expirat. Acolo mă cunosc cu lumea şi am beut moka! Dă-i să pută! Jaz…”

JAZ_D

Comentarii - “MOSHPIT QUIZ: Albert de la NISTE BAIETI

  1. Tot respectul pentru articol!…o mica rectificare la partea „Am văzut COMA, EMIL, SKUNK”…ultima trupa e SKA-NK, nu SKUNK! Cheers!

    Thumb up 2 Thumb down 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*