Favorite songs quiz: Vicentiu „Averac” – Cap De Craniu

Averac, vocal in trupa Cap de Craniu vine cu un playlist numai bun pentru ascultatorii sonoritatilor extreme. Sunteti curiosi?!

1. Piesa preferata in aceasta perioada:

Septic Flesh – „Order of Dracul”. Ultimul album („Titan”) pare sa rupa. Mi se pare mai tare decat „The Great Mass” ceea ce ma face sa cred ca au meritat cei 3 ani de asteptare. Oarecum se si cunoaste ca este albumul de debut de sub egida Prosthetic Records.

2. Versul preferat dintr-o piesa:

„What stands before us, is not a machine, It breathes, it will bleed and it will dream!”

3. Piesa favorita din copilarie:

Blink 182 – „First Date”. Poate parea surprinzator pentru multi. Copilaria mea a fost predominant bantuita de aceleasi melodii care rulau in fiecare an pe litoralul romanesc :)) Nu m-am nascut intr-o familie de melomani, asadar nu aveam nici pe departe vreo tangenta cu metalul. Lumea mea „rock” a inceput prin clasa a VII-a – VIII-a, cu Blink 182. Nu foarte mult dupa, am descoperit metalul. Inevitabil am devenit dependent de el – un refugiu pentru o prea mare perioada ca sa ma mai fascineze ceva si mai intens. Uneori muzica simfonica imi mai atinge acele corzi din miezul placerilor mele, dar tot death metal-ul ramane baza. Daca le am imbinate e si mai bine – vezi Septic Flesh.

4. Piesa de club favorita:

Animals As Leaders – „CAFO”. E piesa cu care Alex Mihuţ, aka „Sonerie”, deschidea sesiunea de aranjat a sculelor pe scena, in mini-turneul „Two in a Row Tour” de 5 orase pe care l-am sustinut cu H8 in 2012. Cu toate ca stiam de ceva timp albumul ala, Sonerie mi-a format o preferata de ascultat in club. Absolut in fiecare din cele 5 orase ne pregateam set-up-ul dand din cap pe melodia asta.

5. Piesa trista favorita:

Rezso Seress – „Szomorú Vasárnap” (Gloomy Sunday). Nu doar pentru ca a avut acel impact macabru atunci cand a aparut, ci si pentru modul calm in care trezeste niste emotii foarte puternice. Se cunoaste ca Rezso a compus-o la suparare, din suflet, inspirat de o despartire naucitoare, intr-o duminica mohorata. Ma bucur ca am gasit videoul asta care prezinta istorioara melodiei si impactul acesteia. Enjoy it!

6. Piesa favorita de pe soundtrackul unui film:

Louis Prima – “Sing,Sing,Sing” (With a Swing). Melodie foarte cunoscuta, care apare si pe coloana sonora a filmului “Swing Kids”(1993). Melodia este compusa de Louis Prima, insa a fost cantata de Benny Goodman. Hitler ura melodia aceasta deoarece Goodman a fost evreu. Daca inca nu ati vazut “Swing Kids”, trebuie sa o faceti. Este un film foarte bun, din pacate bazat pe intamplari reale. O mica bucata de istorie. Imaginile din clip prezinta o secventa din film.

7. Piesa favorita din “top 40″:

Mi-ai spus ca te referi la „top 40, gen ce e pe la tv/radio”. Ocazional mai ascult Radio Romania Muzical, insa nu prea urmaresc muzica difuzata la tv/radio. Am cautat pe google si am gasit „Rock & Metal Singles Top 40 – 21st June 2014”. Scrolling down n-am gasit nimic care sa ma convinga, pana am dat de ultima pozitie. Pe locul 40 se afla new in top, Queen – „We Are The Champions”. E perfect! \m/

8. Piesa favorita din toate timpurile:

All Shall Perish – „The Last Relapse”, daca ar fi sa-mi fac un My TOP ALL TIME. Este piesa care mi-a intrat la suflet de cand a aparut si acolo a ramas. Am fost constant fascinat de ASP, incepand cu „Hate, Malice, Revenge” pana in prezent. Personal, imi pare rau ca Eddie a plecat la Suicide Silence. Aceasta mutare mi-a nascut o nostalgie pentru ASP, totodata marindu-mi respectul pentru SS.

9. Piesa preferata inregistrata de tine:

HANG HIM – „The missing temple – Precipitation”. Fara doar si poate, consider aceasta piesa un deliciu auditiv. Instrumental – Raduta Calin. Versuri – Cristian „Morgoth” Dita.

JAZ_D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*