Favorite songs quiz: Shole – Shesdead, Crize

Salutare, dupa meciul genial al Olandei si esecul Angliei in fata Italiei la World Cup 2014, incepem un nou quiz pe moshpit.ro in care veti afla care sunt piesele favorite ale unora dintre artistii scenei rock romanesti, in nu mai putin de noua categorii diferite. In primul interviu il avem pe vocalul trupelor Shesdead si Crize, Shole.

1.Piesa preferata in aceasta perioada:

Deftones – Smile. Pentru ca imi da o stare in care imi place sa fiu, pentru ca imi transmite ceva familiar, pentru ca e compusa si interpretata intr-o vibratie pe care o caut.

2.Versul preferat dintr-o piesa:

„This is the strangest life I’ve ever known ” – The Doors – Waiting For The Sun – Pentru ca ma face sa zambesc de fiecare data.

3.Piesa favorita din copilarie:

Metallica – To Live Is To Die. Pentru ca m-a facut sa aleg drumul pe care l-am ales in viata. Este piesa pe care cand am auzit-o, am stiut ce vreau sa fac, si mi se pare inca fascinant cum pot niste sunete puse unele peste altele in America de niste oameni sa aiba un efect atat de puternic asupra cuiva de pe alt continent.

4.Piesa de club favorita:

Nu stiu exact la ce fel de club te referi, dar cu toate astea o sa raspund fara ezitare:
The Gaslamp Killer – In The Dark. Pentru ca ma duce intr-un loc in care doar un astfel de dj talentat poate s-o faca. Evident, nu mergem toti in aceleasi cluburi, nici nu ies foarte des, e adevarat, dar asta-mi place sa aud daca merg sa ma simt intr-un fel undeva.

5.Piesa trista favorita:

Pink Floyd – One Of The Few. Pentru ca m-a ajutat sa inteleg ce se intampla atunci cand esti cel mai jos. Atunci cand nu mai ai de ales, e un ras la un moment dat spre finalul piesei… pe care fiecare dintre noi il aude la un moment dat. E ca si cum ai crede ca ti-ai gasit scaparea cu solutia pe care ti-o dau versurile. Dar rasul acela de la final iti aminteste ca nici macar nu e vorba despre asta. Mi se pare grea, foarte grea ca incarcatura. Excelent.

6.Piesa favorita de pe soundtrackul unui film:

Nine Inch Nails – Something I Can Never Have. Sincer, imi plac foarte multe piese din foarte multe filme, dar am ales-o pe aceasta pentru ca imi aduc aminte ca la momentul cand am vazut filmul, mi-a schimbat starea de spirit pentru mult timp si m-a facut sa-mi pun foarte multe intrebari, si am fost nevoit sa le raspund, altfel nu puteam merge mai departe. M-a provocat piesa asta.

7.Piesa favorita din “top 40”:

Nu inteleg despre ce top 40 e vorba, nu cred ca am unul. Dar daca ar fi sa-mi fac repede unul in minte as vrea sa ma refer la trupe relativ noi si la piese noi ale acestora, deci o sa spun Night Verses – I’ve Lost My Way Back Down. Ca si la soundtrackuri, as mai spune multe nume de piese care imi plac enorm si pe care ma simt vinovat ca nu le amintesc, dar Night Verses chiar m-au impresionat.

8.Piesa favorita din toate timpurile:

The Doors – The End. Pentru ca am simtit ca nu mai e nimic de adaugat dupa ce am auzit-o. Pentru ca inca simt asta. Consider ca este mult mai mult decat o melodie, este o adevarat revelatie, o profetie chiar. Are un cod, simbolurile sunt puse in umbra sau in lumina, are in ea vraji, descrie locuri, vremuri si personaje care au semnificatii profunde. Si imi aminteste mereu ca totul, absolut totul, oricat de oribil sau de frumos, moare.

9.Piesa preferata inregistrata de tine:

Cred ca Myself, de pe albumul The New Beginning pe care l-am lansat cu Crize in 2005. Pentru ca a avut cel mai mare impact dintre toate piesele pe care le-am scris in timp cu colegii mei, cred eu. Asupra celor care ne-au ascultat si a noastra in acelasi timp. A venit foarte natural, imi amintesc, a fost prima de genul acela pentru noi ca formatie. Abia asteptam sa facem o astfel de piesa si sa o cantam peste tot. Iubesc piesa asta.

JAZ_D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*