Favorite albums of 2014: Vicentiu Busuioc – Cap De Craniu

Am ajuns si la finalul „favoritelor”.. si stam de vorba cu vocalul trupei Cap de Craniu, Vicentiu Busuioc.

„Salutare dragilor! Mai jos gasiti enumeratia mea de titluri, o lista compusa in incercarea mea de a nu depasi granitele metalului (predominant) extrem. Pentru a dovedi o oarecare obiectivitate in acest dezechilibru in care subiectivitatea detine monopol pe gust, va prezint mai intai 11 materiale listate in ordine cronologica, ca mai apoi sa va ofer un personal top format din alte trei titluri, creatii pe care le consider adevarate capo d’opere lansate in 2014.
Sa incepem!

4 Martie: Comeback Kid – Die Knowing
CBK ies in evidenta prin tonalitatea inalta a vocalului, foarte rar intalnita in genul hardcore, aspect despre care ai zice ca taie din agresivitatea stilului, in principiu. In concluzie insa, Comeback Kid ne dovedesc contrariul.
„Die Knowing” ma instiga la sinceritate agresiva zisa cu patima unui microbist din peluza. Haha, asta pentru cei ce nu sunt pe gen dar cauta un punct de reper pentru a-l intelege.

11 Martie: Architects – Lost Forever // Lost Together
Nu simpatizez deloc cleanurie vocale in metal si totusi Architects ma atrag.
Albumul de mai jos se prezinta tehnic, presarat cu breakdown-uri si interesant de atmosferic pe alocuri, contrast ce-mi aminteste nervosul Taz vs. rarele sale acte de romantism. Hehe!

24 Martie: Animals as Leaders – The Joy of Motion
Matematica reflectata prin tehnicitate a acestor 3 indivizi ma captivat inca de la primul album, de altfel si cel mai bun al lor de pana acum, dupa parerea mea.
Din pacate, The Joy of Motion a fost „bibilit” pe ici pe colo cu varii sunete electronice, probabil urmarind o largire a publicului tinta. Chiar si asa, merita o incercare.

29 Aprilie: Whitechapel – Our Endless War
Iata o trupa ce dovedeste constanta. Oamenii s-au specializat in cateva procedee pe care ni le prezinta din ce in ce mai bine de cateva albume incoace: brutalitate + viteza impresionanta pe linia vocala, solo-uri de chitari si breakdown-uri, aproximativ toate avand intrari bine pregatite prin bucati de un calm suspect.

24 Iunie: Mastodon – Once More ‘Round The Sun
Mastodon iese intotdeauna in evidenta prin stilul unic prin care imbina foarte melodic diverse genuri de metal si nu numai, unde mai punem si faptul ca toti cei 4 instrumentisti contribuie si prin aportul vocal. „Once More ‘Round The Sun” este un album asteptat cu aceeasi nerabdare aplicata si precedentelor albume.

12 August: Upon a Burning Body – The World Is My Enemy Now
In sunetul lor am observat multiple similaritati cu Slipknot dar asta nu ma deranjeaza. (poate doar putin dupa ce analizam atenti si versurile. lol) Una peste alta „The World Is My Enemy Now” este un album care-mi face placere sa-l ascult, mai ales imaginandu-mi agitatia de pe scena din timpul concertelor acestor texani cu tente mexicane.

16 Septembrie: Cannibal Corpse – A Skeletal Domain
Aici totul este exprimat clar, rapid si dur. Nimeni nu poate sa spuna un mesaj, mai hotarat decat o face George Fisher.

16 Septembrie: Obey The Brave – Salvation
„Salvation” este un album foarte catchy prin care OTB incimenteaza atitudinea hardcore initializata pe albumele din 2012.

21 Octombrie: Slipknot – 5 The Gray Chapter
Mai bine de 6 ani au trecut de la albumul precedent. Imi era dor de agresivitatea asta redata in stil caracteristic „Slipknot”, mai exact, versuri zise „fulger” in tandem cu riffuri jucause si scratch-uri de platane. Marfa!

7 Noiembrie: Machine Head – Bloodstone & Diamonds
Au trecut atatia ani si Machine Head raman cu steagul sus, iar eu cu palaria jos.

Iata si personalul top 3!

Orice as spune despre acestea ar fi insuficient si chiar n-as reusi sa le pun in lumina meritata, asa ca nu incerc.
Asculta-le de n ori experimentand perceptii diferite si sufletul iti va multumi! \m/

3. Misery Index – The Killing Gods

2. Septicflesh – Titan

1. JFAC – Sun Eater

Multumesc pentru dedicatie si sustinere!
Big up, Jaz_D si Moshpit.ro!”

 

JAZ_D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*