Cronica de concert #1: TIDES FROM NEBULA la Bucuresti, Club Fabrica, 31 octombrie 2012

TIDES FROM NEBULA reprezinta una din trupele pe  care as vrea sa le revad live cu prima ocazie. Polonezii  au oferit un concert fantastic din punct de vedere muzical si au demonstrat ca sunt o trupa care da totul pe scena din pura pasiune, indiferent de cati oameni se afla in sala de concert.

Destul de multi oameni si-au anuntat prezenta la concert prin intermediul instrumentului numit facebook. Paradoxal, mai bine de jumatate au lipsit, din motive pe care am renuntat sa le mai caut. Din cauza acestei ignorante riscam sa ramanem fara concerte in capitala, deoarece organizatorii s-au cam saturat sa iasa pe minus la fiecare concert.

VALERINNE, prima trupa a serii a inceput sa cante destul de tarziu din cauza unor mici probleme legate de venirea lor de la Cluj. Baietii au ajuns gafaind in Fabrica tragand care cum a apucat de instrumentele sale. Dupa ce si-au tras putin sufletul, au trecut la fapte, si-au acordat instrumentele, au facut un mic sound-check si au inceput concertul.

Trupa a sunat neasteptat de bine, mai ales ca se afla printre putinele trupe de la noi care canta postrock si probabil singura care include elemente de shoegaze.

Bucurestenii au fost aplaudati in repetate randuri de catre cei aproximativ 80 de oameni din sala. Sper sa ii revedem curand pe scena, pana atunci descaracati primul lor album produs de Mariu Costache de pe Asiluum.

Cei de la TIDES FROM NEBULA nu s-au lasat prea mult asteptati si au urcat repede pe scena. Nu a contat nicio clipa ca in sala eram atat de putini pentru trupa care anul trecut sustinea in Bucuresti un concert sold out. „Veniti mai aproape, totusi suntem la un concert rock, nu unul de Opera”, a replicat unul dintre chitaristi si spectacolul a inceput.

Este foarte greu sa descrii in cuvinte atmosfera unui astfel de concert. Publicul purtat de acordurile poloneziilor i-a aplaudat dupa fiecare piesa. In jurul meu erau oameni care pur si simplu au inchis ochii la fiecare piesa fara a fi atenti la ceea ce se intampla pe scena.

Cand deschideai ochii observai ca totul din jurul tau se intampla mult mai rapid decat ceea ce se canta. Chitaristii se miscau frenetic, in timp ce basistul isi ridica si cobora bassul deasupra capului, iar tobosarul lovea apasat in tobe.

Momentul culmintat al concertului a fost atunci cand cei doi chitaristi au coborat de pe scena in public si au cantat ultima piesa printre spectatori, moment in care toti cei aflati in fata scenei au inceput sa se miste in acelasi ritm frenetic cu cei doi.

Aplaudati indelung, TIDES FROM NEBULA s-a intors pentru a mai canta o ultima piesa. Multumiti de reactia publicului, care a fost de patru ori mai mic decat la Cluj, polonezii au tinut sa mentioneze ca se vor intoarce la noi in tara cu prima ocazie.

BELIAR

Comentarii - “Cronica de concert #1: TIDES FROM NEBULA la Bucuresti, Club Fabrica, 31 octombrie 2012

  1. Valerinne sunt din Bucuresti nu din Cluj.Veneau din Cluj pt. ca au avut concert cu Tides from Nebula.

    Thumb up 0 Thumb down 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*