Cronica de concert: Concert Helia, To kill Achilles si Skies in Motion in Question Mark, 06.09.2015

11822528_1041302175879798_4609542901853818272_n

“Opaa, un show la care trebuie sa ajung orice-ar fi!” Asta am spus cand am vazut promovarea facuta de HC RO. Inca de la inceput am fost curioasa de cat de bine suna live cele trei trupe care nu sunt atat de bine cunoscute de publicul roman.

Trebuie sa recunosc ca punctul de interes a fost in special Helia, trupa de sanmarinezi, care a devenit celebra dupa lansarea coverului dement al piesei „Alejandro”…al cui? al Lady Gagăi evident…

Trupa nu este tocmai veche, mai pecis are doar opt ani de activitate si abordeaza un metal/electro cu puternice influente „core”. Avand in vedere ca Helia a fost la prima aparitie in Romania, ma asteptam la un show sold out, am fost putin dezamagita pentru ca mi s-a demonstrat contrariul. Totusi putinii sustinatori ai scenei au reusit sa umple golul prin agitatie, moshpit-uri si circle pit-uri.

Seara a fost deschisa de catre englezii de la Skies in Motion, o trupa de hardcore cu puternice influente de melodice. La indemnul lui Adam (vocal), inca de la prima melodie publicul a inceput sa intre in atmosfera pe ritmurile hardcore ale acestora. Eram nerbadatoare sa-i vad live, baietii fiind pe acelasi film cu trupa Architects tot din UK, sound-ul fiind foarte asemanator. Toate breakdown-urile m-au facut sa ma agit si sa ma bucur de fiecare piesa in parte.

A urmat To kill Achilles, o trupa din Scotia care a revenit in Romania dupa ce in toamna anului 2013 a deschis concertul celor de la Betraying The Martyrs, alaturi de Diamonds are Forever. Si de data aceasta scotienii au reusit sa scoata tot ce e mai bun din ei si sa incante publicul roman.

In sfarsit! Dupa o pauza de 15 minute a urcat pe scena Helia! Nici nu a inceput bine prima melodie… ca publicul deja a creat un circle-pit. Totul a fost pe masura asteptarilor mele: sound-ul, clean-urile, partile electro si vibe-ul extrem de bun! Mai mult, clean-urile bassistului Angelo, au sunat exact ca pe album, pe mine cel putin, m-au uns pe suflet.

Seara s-a incheiat evident cu „Alejandro”, piesa pe care toata lumea s-a distrat, asa cum de altfel, era de asteptat. Parerea mea este ca piesa prinde mult mai bine live si merita ascultata si pusa pe replay, ca de altfel toate cele patru albume ale trupei.

Toate cele trei trupe au fost la inaltime, merita ascultate si sustinute mai mult in Romania! Se poate si exista potential… Eu sper sa-i revedem cat mai curand la noi in tara!

SIMONA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*