Cronica de concert: Byron, Filarmonica de Stat Oradea, 12 februarie 2016

byron oradea 12 feb

Vinerea ce tocmai a trecut, Filarmonica oradeana a gazduit concertul baietilor de la Byron, o trupa pe care n-am mai vazut-o live de ceva ani buni. Mereu am considerat muzica Byron una speciala….e just ca nu e pentru orice categorie de ascultatori – e o muzica pretentioasa, facuta parca pentru elitele intelectuale – e poveste, e feeling, e compozitie complexa.

Trebuie sa va marturisesc ca am creat o legatura atat de puternica cu anumite piese Byron si-am rezonat intr-atat cu ele, incat mi-au devenit coloana sonora la cununia civila. Cred ca ma pot numi asadar „byronistă „.

Revenind la cele intamplate, sau mai degraba auzite vineri – am ascultat atat piese mai vechi, cat si cateva noi, de pe cel mai recent album, „Eternal Return” – totul a fost interpretat fara pata, piesele noi sunt la fel de spectaculoase. Anumite pasaje mi-au adus aminte de Opeth – acelasi feeling vintage si complex.

Am fost mai mult decat surprinsa sa vad in sala un public foarte divers – de la spectatori foarte tineri, pana la unii ajunsi la a doua tinerete. WOW!

Mereu am spus ca fiecare concert Byron nu e un show si-atat…e un eveniment – intr-asa fel sunt create piesele, incat totul are o incarcatura regala. Trupa asta e cel mai bun exemplu al muzicii facute cu placere si daruire. Rezultatul este evident excelent!

Cred ca alegerea unui loc mai putin formal pentru acest concert ar fi fost mai inspirata. Dupa parerea mea, m-am simtit constransa putin de spatiu – chiar daca trupa a avut o atitudine pozitiva, a fost o bariera clara intre public si scena. Muzica Byron e clar facuta pentru un loc mai intim.

MADALINA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*