Cronica de concert: BRUJERIA & guests in Silver Church, Bucuresti, 20.12.2012

Trupa mexicană BRUJERIA a pășit joi seara pentru prima dată pe o scenă din România în aplauzele celor pe puțin 400 de persoane prezente în Silver Church din București. Din păcate pentru unii trupa TOTAL RIOT a fost oprită la vamă și nu a mai putut ajunge în Capitală, dar din fericire pentru alții a fost înlocuită de trupa NEGATIVE CORE PROJECT.
Evenimentul a început în forță cu toate că au fost mici întârzieri, deoarece în urma unei sesizări poliția locală s-a gândit să ceara organizatorului mormane de acte pentru a demonstra că totul se desfășoară fără probleme și mai ales că nu vor exista munți de cocaină și ritualuri satanice așa cum a formulat în plângerea depusă de un individ.
NEGATIVE CORE PROJECT a rupt scena în două, așa cum mi-au descris băieții din fața scenei. Din păcate nu am reușit să fac câteva filmări și cu ei deoarece mă aflam în drum spre eveniment. Mă revanșez cu prima ocazie.

NEGATIVE CORE și ROCK N GHENA

După NEGATIVE CORE au urmat băieții de la ROCK N GHENA care la rândul lor au agitat și instigat publicul la manifestări politicoase de moshpit, stage diving și crowd sufring, așa cum cere tradiția. Foarte energici pe scenă și dornici de show au fost băieții de la ROCK N GHENA. În prezent, trupa se află în studio și pregăteste un nou material discografic.
Puțină pauză, o gură de bere, câteva reglaje fine la tobe și chitări apoi brusc DOMINATION a început recitalul. Din nou, publicul a explodat mânat de acordurile lui Cezar care a demonstrat în repetate rânduri că este unul dintre cei mai buni chitariști de la noi. „Scena este a voastră, puteți să săriți și să faceți ce vreți”, atât a fost necesar să spună Fane și publicul s-a dezlănțuit. Cu mic cu mare, oamenii s-au aruncat de pe scenă care cum a putut.

Din Timișoara special pentru DOMINATION

Punctul culminant al concertului  DOMINATION a fost atunci când pe scenă s-au urcat în jur de 10 oameni pentru a cânta piesa Walk. Fiecare a țipat după cum l-a ținut gâtul, alții au preferat să stea în fața tobelor și să dea din cap. Ce mai tura-vura?! A fost un haos pe care mulți l-au așteptat și l-au savurat.
Am întâlnit în sală oameni care au venit special din Timișoara doar pentru DOMINATION, am văzut mai mulți plătitori de bilet cu tricouri PANTERA decât BRUJERIA, fapt care m-a făcut bine să ma gândesc cine sunt capul de afiș la acest concert.

Furia mexicana

Pauza din nou, un gat de bere, o discutie cu unul cu altul. Pe scena cei de la BRUJERIA faceau ultimele reglaje, dupa zece minute isi fac aparitia pe scena cei doi vocali mexicani si nebunia a inceput.
In public am vazut fani devotati BRUJERIA, care au venit la concert pregatiti cu cagule. Un fan mai inspirat si-a facut propria maceta din carton si staniol pe care o tot flutura mandru pe scena alaturi de cei doi vocal.
Din punctul meu de vedere BRUJERIA este o trupa strict pentru spectacol, de la care nu poti avea mari pretentii in ciuda numelor grele din spatele acestui proiect, iar spectacolul este asigurat de cei doi mexicani. Chitaristul si basistul rareori interactioneaza cu publicul, isi fac treaba si atat.

Per total a fost un show cu un vibe foarte pozitiv care m-a facut sa am inca speranta ca in Romania inca mai exista „nebuni” care sustin miscarea underground…

BELIAR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*