Cronica de concert: Abnormyndeffect in Club Ageless

Abnormyndeffect a servit vineri seara pe scena clubului Bucurestean Ageless cea mai brutala si tehnica portie de deathgrind pe care o poate servi o trupa din Romania (iar moldovenii sunt fratii nostrii, deci sunt romani, clar?). Insa pana la ei mai avem multe de povestit.

Doar piese noi de la Mediocracy

Prima trupa a serii a fost Mediocracy, care a ales sa cante prima din motive pe care le-au facut publice pe pagina de facebook ale evenimentului.

Revenind la noile piese, aceastea au un sound mult mai diferit fata de cele de pe „Human Progress – Endless regress” sau „Asoma”, baietii sunt mult mai agresivi si au intrat si mai mult in aria crust, pastrandu-si cate putin din vechiul stil. Cel mai bine mergeti la concerte si trageti singuri concluziile.

Nu voi comenta foarte mult despre public ca nu are rost, insa de admirat este faptul ca am vazut un tip care a venit tocmai de la Constanta pentru concertul asta.

Cu toate acestea, la fata locului s-au prezentat doar jumatate din cei anuntati pe Facebook, adica in jur de 50 de insi (asa ca intre prieteni, ne mai lipsea un foc de tabara si o tuica fiarta).

In ciuda lipsei de agitatie, Viez a facut ceea ce a stiut el mai bine sa le deschida putin ochii celor prezenti cu mini-discursuile incivise legate de cocalari, politica si tot rahatul asta care se vantura in frumoasa Romanie.

Deadeye Dick cu un singur vocal

A doua trupa a serii a fost Deadeye Dick care acum are doar un singur vocal, pe Killy, in cazul in care multi dintre ascultatori nu au aflat.  Mie mi-au placut foarte mult cum suna in aceasta varianta, cu toate ca se simte lipsa lui Pava pe anumite pasaje.

Killy a muncit mult insa si si-a dat doata silinta sa nu se simta lipsa colegului sau de scena si chiar a reusit pe majoritatea pieselor cantate in Ageless.

Au inceput in stilul caracteristic, in forta cu Fightsta, piesa pe care de cele mai multe ori era macel, insa nu si in seara de vineri spre dezamagirea solistului, vizibil iritat de atitudinea celor prezenti.

Atmosfera s-a mai incins putin pe Autopsy of your best friend si Drowning in ink (check pe youtube ca are si clip).  In concluzie, nu s-a simtit atat de mult asa cum m-am asteptat lipsa celui de-al doilea vocal, insa pe anumite parti ale pieselor din cauza versurile lungi si gandite pe doua voci, Killy isi pierdea foarte multa energie iar scream-urile nu mai erau atat de puternica.

Abnormyndeffect – lectie de brutalitate si tehnica

Si a venit randul baietilor din Abnormyndeffect, care au prezentat publiclui cel mai bun si mai nou album al lor „Curtea Suprema”, care pune accentul pe mesaje directe privind manipularea societatii de catre stat, mass-media si gunoiul in care se afla societatea in prezent.

De la prima si pana la ultima piesa publicul nu a stat deloc, am vazut moshpituri brutale, stagedive-uri si multa furie pe scena. Am ramas impresionat de tehnica si sunetul impecabil al moldovenilor care abordeaza un death/grind inspirat de Messugah prin masurile compuse si de Benighted prin forta si rapiditatea blastbeaturilor, insa nu lipsesc si elementele de finite precum pasajele de jazz pe bass sau djent

In concluzie, mergeti la concerte cand aveti ocazia, iar in cazul in care ascultati death/grind cei de la Abnormyndeffect trebuie vazuti.

Beliar

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*