Cronica concert: Inregistrat in Romania #2 – 30.05.2014 @ Arenele Romane, Bucuresti

Inceput mai putin optimist: cu riscul de a deranja pe cineva pot sa zic ca, din punctul meu de vedere, concertul asta a fost un fail. De ce? Veti vedea in randurile de mai jos.

Planuiala mare, in aceeasi zi a fost aniversarea a unei prietene, iti dai seama…distractie, caterinca, asa mi-as fi imaginat ca o sa fie. Asta inainte sa ajungem acolo. Aflasem cu vreo doua zile inainte ca o sa ploua, dar m-am gandit ca vor monta cortul, ca si la alte concerte in locatia cu pricina.

Ajung pe la cea de-a doua jumatate a setilistului trupei Niste Baieti si descopar ca acel cort la care speram nu e prezent…incepe deja sa picure. Bun inceput de seara. In maximum 15 minute ploua mai serios, iar majoritatea celor prezenti se indreapta spre taraba cu pelerine de ploaie. Presupun ca in 20 de minute s-au vandut toate, pentru ca atunci cand a ajuns sarbatorita nu mai era nicio pelerina – sold out. Buna afacere concertistica! Revenind la prestatia “baietilor” …totul decurge in stilul caracteristic trupei – caterinca, slagare si voie buna. Oamenii astia chiar stiu ce-nseamna party pe scena – piese simple, cunoscute si comunicare buna cu publicul.

Luna Amara urca pe scena…ploua in continuare, nervii mei sunt tot mai intinsi. Chiar nu aveam nevoie de un “dus” ca asta…seara mi se strica tot mai rau. Incerc sa uit si ma concentrez asupra showului. Cine s-a ocupat de sonorizare are nota zece, s-a auzit brici, de la chitara acustica pana la

 trompeta. N-am ce zice, Luna Amara nu degeaba si-a castigat statutul de trupa de top – sunt buni frate! Au rupt norma mai ales cu piesele de pe cel mai recent album – suna intr-un mare fel! Marfa rau!

Pe scena urmeaza sa urce Omul cu Sobolani – stau de aproape doua ore in ploaie, cu picioarele in balti, chinuindu-ma sa vad printre umbrele celor norocosi ca…deh…natura nu m-a inzestrat decat cu 1,65 m inaltime. Incerc sa ignor starea proasta si ma concentrez pe faptul ca e vorba de muzica. Desi OCS nu e prea pe gustul meu, nu pot sa nu recunosc ca ceea ce fac e ok si profi. Si-au castigat respectul unei bune parti a publicului ascultator de “alternative” si nu si-au pierdut nimic din flow-ul ala tipic care i-a facut renumiti.

Timpul trece si eu sunt tot mai iritat…simt ca mi se taie si decid sa plec acasa fleasca, cu degetele zbarcite.

Alternosfera, sorry chiar mi-as fi dorit sa vad prestatia voastra, dar se pare ca vremea, pe mine cel putin, m-a invins. E clar, nu am stat pana la final, eu si multi altii din cate s-a vazut.

Cam pacat!

Kinnu, over and out!

KINNU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*