Cronica de album: LENGTH OF TIME – Let The World With The Sun Go Down

LENGTH OF TIME… o noua trupa ce-am descoperit-o si din nou… surpriza placuta. Primul material discografic al celor patru belgieni se numeste “Let the world with the sun go down”, un titlu semnificativ pentru muzica pe care am auzit-o pe album. Apreciez foarte mult la o trupa calitatea de a avea acel “ceva” care sa te introduca intr-un anumit feeling, sa te bage intr-un film anume. Length of time a reusit sa-mi dea o stare ciudata inca de la prima piesa.

Ca tot am adus in discutie prima piesa, intitulata “Until the blast”, trebuie sa admit ca trupa a facut o alegere foarte inspirata. Este exact genul de compozitie cu care trebuie deschis un album: are forta, nervi si un balans care cred ca live rupe tot. Chiar daca “Let the world with the sun go down” este un EP cu doar sase piese, am reusit sa-mi formez o parere destul de “strong” despre trupa – e clar ca belgienii au inainte un drum foarte bine conturat si promitator.

Este genul de formatie care nu trebuie sa faca prea multe artificii sau tot felul de scheme pentru a-si demonstra potenta. Cred ca e momentul sa recunosc ca in ultima perioada ma plictisesc foarte repede si multe trupe ma pierd inca de la prima piesa. Ei bine, EP-ul belgienilor mi-a captat atentia si m-a facut sa vreau sa ascult mai mult.

Este o imbinare inspirata de hardcore cu multe influente thrash peste care se adauga din cand in cand pasaje melodice puse la momentul si locul potrivit. Nici la capitolul productie nu am nimic de vociferate. Foarte inspirat! Nimic nelalocul lui, nimic de prost gust sau deplasat. Un material onorabil pentru o trupa mai mult decat promitatoare. “Let the world with the sun go down” este chiar un material de colectie la care merita sa te intorci din cand in cand!

Tracklist:
01.Until the  Blast
02.Grounded in Lies
03.Maleficious World
04.Misery and Confusion
05. War Martyrised World
06. Bonus

Membri:
Yves „Ross” – voce
Kirby – chitara
Shaun Van Calster – bass
Christian – tobe

Gen muzical: hardcore/thrash metal
Data lansarii: 07.12.2012
Casa de discuri: GSR Music

Nota: 9/10

MADALINA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*