Cronica de album: Flesh Rodeo – „End of Greatness”

 

flesh rodeo

„End of Greatness” – noul EP Flesh Rodeo ce contine single-ul care da numele materialului si cinci remixuri ale piesei.

Dupa doi ani de la albumul de debut, „Tellurium – 128”, trupa vine cu un preview care contureaza un nou pas in istoria Flesh Rodeo. E o evolutie evidenta. De ce spun asta? Baietii  isi autodefinesc muzica drept „alternative metal” – eu as spune ca „End of Greatness” e un conglomerat de subgenuri: de la drone metal pana la experimental. Daca piesele lor s-ar transpune in pictura, ar fi clar „op art”…daca s-ar transpune in film, ar fi clar o creatie David Lynch. E o muzica impunatoare, inedita, intunecata, pe care clar nu o poti ignora.

E ideala si foarte bine gandita alternanta intre pasajele grele, agresive si cele linistite. Instrumentalul e fara cusur – frecvente joase, riffuri proeminente si abrazive, sectie ritmica foarte bine pusa la punct.

La prima ascultare a variantelor rmx ale single-ului ramai bulversat. In fiecare e un taram al tenebrelor, al introspectiei, care-mi aminteste de atmosfera trupei Sunn O))). E greu sa fac un top al celor cinci reinterpretari, insa pentru mine, castigator la puncte este cel de-al doilea remix, cel realizat de Vlad Enescu. M-a bagat in „filmul” care trebuie si cred ca nuanteaza cel mai bine lait motivul atmosferic al piesei.

E cert, „End of Greatness” nu e adresat maselor de ascultatori fie metal sau alternative. E o muzica elitista, ce abordeaza teme filosofice, cosmogonice, e pentru cei cu orizonturi largi. EP-ul acesta e cu siguranta inceputul unei calatorii ravasitoare care se va concretiza in urmatorul full-lenght Flesh Rodeo…am asteptari mari.

Membri:

Radu Ursoiu – vocals

Andrei Bratu – guitar

Alex Zamfir – guitar

Adrian Iosif – bass

Bogdan Horodnic – drums

Nota: 4,5/5

MADALINA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*