Cronica de album: E.M.I.L. – IMENS

IMENS

La inceputul lunii iunie E.M.I.L. a lansat prin intermediul Universal Music Romania  „I M E N S”, cel de-al patrulea material discografic. Albumul a avut parte de o lansare pe cinste , in fata a aproape 500 de oameni prezenti in Clubul Colectiv din Bucuresti.

Citand din ultima piesa de pe acest album: „Am crescut cu trupa asta”, da that’s so true….Baietii s-au lansat la inceputul anilor 2000, ajungand in scurt timp sa „colecteze” o masa importanta de fani „punk rock” oriented, nu doar datorita pieselor un un catch aparte, ci si datorita atitudinii „razvratite” si nonconformiste.

Dupa sase ani de la lansarea albumului „Stiu, ti se pare absurd”, iata ca a venit momentul ca cei de la E.M.I.L.  sa revina in forta cu un nou album care, fara doar si poate, reprezinta o maturizare evidenta a trupei, un nou inceput, mult mai fresh si mai elaborat. Fiecare trupa ajunge sau ar trebui sa ajunga intr-un punct al carierei care sa fie vadit vizibil drept „progres” – iata ca IMENS este acea treapta semnificativa pentru baietii de la E.M.I.L.

Anii au trecut si ne asteptam ca maturizarea sa nu se simta doar din punct de vedere compozitional – trupa a lasat in negura trecutului razvratirea adolescentina, dramele in amor si acum abordeaza teme care sunt cu siguranta mult mai „pline de substanta” – societatea si tarele ei sau tematici putin mai profunde despre viata si familie.

Materialul de fata a fost mixat de catre Marius Costache(Studio 148),care a facut o treaba excelenta -productia e absolut impecabila, dati o ascultare si-o sa ma credeti.

Fata de albumele anterioare, „IMENS” se indeparteaza de zona punk-rockului si se indreapta cu pasi siguri spre o mixtura de hardcore-punk, metalcore, alternative, ba chiar pe anumite piese am putut sesiza influente clare de post-metal. Mi-au atras atentia „Spune Nu” si „Impreuna Rezistam” – feat Vlad (Pistol cu Capse), doua piese care se remarca printr-un sound plin de „cojones”, atitudine, puternic influentare de zona core. Interesanta e si piesa „Scheleti”, unde special guest e Adi Despot de la Vita De Vie.

Albumul asta a fost o surpriza placuta pentru mine si chiar sunt curioasa cum va suna urmatorul album. Cu siguranta „IMENS” este un disc atat pentru fanii din garda veche, care se vor fi introdusi intr-un film mult mai diferit fata de cel cu care erau obisnuiti, cat si pentru noii ascultatori, care vor putea descoperi piese pline de atitudine.

Membri:
Sorin Bădulescu – voce
Barbu Niculae – chitară bass
Gabi Georgescu – chitară
Andrei Stoianovici – chitară
Eugen Imecs–tobe

Discografie:
Cocktail Verde (2003)
Rom, Fum si Vanilie (2005)
Stiu, ti se pare absurd… (2009)
Imens (2015)

 NOTA: 4/5

SIMONA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*