BLOTTED SCIENCE – The Animation of Entomology (cronica de album)

Compozitorul, chitaristul si in general creatorul „nebun”, Ron Jarzombek (WATCHTOWER, TERRESTRIAL EXILED, SPASTIC INK) a produs, alaturi de bateristul Hannes Grossman (OBSCURA, TERRESTRIAL EXILED) si basistul Alex Webster (CANNIBAL CORPSE, HATE ETERNAL) o adevarata capodopera care atrage atentia ascultatorului care va va da fiori pe sira spinarii.

O vreme destul de indelungata nu s-au mai auzit prea multe stiri despre activitatea trupei, asadar anuntul lansarii acestui EP a fost o surpriza neasteptata. Partea interesanta incepe acum. Nu ma asteptam in niciun fel ca Ron Jarzombek sa aleaga acest topic al lumii insectelor. Primul contact cu ideea noului album l-am avut cu videoclipul neoficial pentru piesa Cretaceous Chasm, prezentand o scena in care un mic grup de oameni este atacat de niste gandaci uriasi. Ei au reusit sa captureze perfect aceasta atmosfera dezgustatoare redand cu ajutorul instrumentelor tot ceea ce inseamna miscarea ganganiilor si sunetele acestora. Toate acestea mi-au dat acea stare in care aproape ca simt gandaci cum se plimba pe spatele meu si cum numerosi viermi mi-ar manca fata.

Oricum, totul este minunat! Fiecare din cele patru piese are identitatea proprie. Ingesting Blattaria incepe in forta, demonstrand ascultatorilor adevaratul talent al compozitorilor cu nenumarate riffuri si ritmuri incredibile care se amesteca, fiind nevoie de ascultari repetate pentru a aprecia la maxim aceasta creatie.

Farmecul piesei Cretaceous Chasm este intradevar distrus pentru mine dupa acele imagini „incantatoare” din clip, iar coroana pentru cea mai buna piesa este preluata de Vermicular Asphyxiation. Ador absolut totul la acest intro, de la tonurile chitarii si modul in care se dueleaza cu ea insasi, la bassul fascinant, ce redau perfect impreuna mediul lumii insectelor si al taratoarelor. Se termina in acelasi mod calm in care a si inceput, dar ce s-a intamplat intre aceste doua extreme este total inexplicabil; daca piesa era mai lunga de atat cred ca as fi cedat, avand in vedere ca am auzit o gramada de teme muzicale care cum au venit au si trecut si care nu s-au repetat deloc.

„The Animation of Entomology” tine aproape jumatate de ora, dar lasand insa la o parte obsesia asupra insectelor, este un album grozav. Toate piesele suna perfect asa cum sunt, dar oare o voce in plus, spre exemplu de la legendarul Mike Patton, ar adauga un extra straniu muzicii celor de la BLOTTED SCIENCE?

Rulati ziarul, tineti-l aproape si pregatiti-va pentru o calatorie stranie prin aceasta noua creatie a lui Ron Jarzombek.

 

Tracklist:
1. Ingesting Blattaria
2. Cretaceous Chasm
3. Vermicular Asphyxiation
4. A Sting Operation – I. Human Barbequed
5. A Sting Operation – II. Cessation Sanitation
6. A Sting Operation – III. Seeing Dead People
7. A Sting Operation – IV. Omitting Eyes

Membri:
Ron Jarzombek (chitara)
Alex Webster (bass)
Hannes Grossmann (tobe)

Gen: extreme progressive metal
Casa de discuri: Eclectic Electric
Data lansarii: 4 octombrie 2011

NOTA: 9/10

MIHAI P.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*