Zece formații bune de care n-a auzit nici dracu’

show

Tuturor ne plac sound-urile noi, venite din adâncul muzicii underground, asa că m-am gândit să vă dau o mână de ajutor și să vă prezint câteva formatii de care, cel mai probabil, nici măcar membrii lor n-au auzit de ele. Totusi, topul se va baza pe numărul de like-uri de pe Facebook (de, totul se rezumă la Facebook în ultimul timp), subgenul de care aparțin, claritatea sunetului și multe alte chestii care nu interesează pe nimeni. Deci, cum ar zice marele filozof ce a făcut reclama la adidasi: Let’s do it!

 1. Balyios

  Originari din Africa de Sud, băietii ăștia, desi sunt din capătul opus al planetei, dau clasă multor formații europene de folk și viking metal, fiind pregătiti să-ti invadeze camera si să-ti ardă boxele în cinstea lui Odin

  Când să-i asculți? Când vrei să invadezi Anglia, să mori în luptă sau să te uiti la Vikings.

  1. The Potato Pirates

   Niste cartofo-pirato-punkeri de prin Colorado s-au gândit să-si facă o trupă, rezultatul?! O betie cruntă care sună chiar foarte bine. Desi baietii sunt destul de necunoscuti, The Potato Pirates este formația perfectă pe care să bei toate berile dintr-un bar.

   Când să-i asculți? Când vrei să vezi cum niste cartofi cântă punk despre bere.

   8. Alien Fucker

   Stim cu totii că grind-ul este un stil de muzică extrem de dubios, dar și de amuzant, iar Alien Fucker se poate descrie mai ușor prin „n-am idee ce ascult”

   Când să-i asculți? Când ti-e dor de Ignat.

   7. Metal Safari

   Putin mai la dreapta, în Japonia, găsim formația vocal-instrumentală Metal Safari. Dacă aveai impresia că Japonia scoate doar animeuri și Baby Metal, trupa asta e aici să-ti schimbe toate opiniile legate de muzica asiatică.

   Când să-i asculți? Oricând vrei un mini mind-fuck sau când vrei să vezi cum arată metalul asiatic.

   6. Pigto

   Si uite că lumea grind-ului ne-a mai aruncat o formație în fată. Cu o linie melodică fină si versuri îmbietoare, mexicanii ăstia arată adevarata frumusețe din univers.

   Când să-i asculți? Când ascuti satârul si culegi panseluțe.

   5. Harmasar

   Direct din Chișinău, apare o formație de folk/pagan cu influente din folclorul român. Pe scurt: un fel de Etno TV variante metal, care, culmea, chiar sună bine în draci.

   Când să-i asculți? Când ai bac la istorie sau lupti cu turcii peste câteva ore.

   4.Crow’s Clow

   Revenind în Japonia, dăm de o formație pe care o putem asculta linistiti la Otaku si care să ne mânânce ficații căutând-o pe net. Ori că te-ai uitat la prea multe animeuri, ori că te-ai gândit să te apuci, cei de la Crow’s Clow sunt perfecti pentru a citi o manga sau pentru a-i asculta între două episoade din Bleach. 

   Când să-i asculți? Atunci când te saturi să aștepti următorul sezon din Attack on Titan.

   3. Show Me a Dinosaur

   Post-rock, post-metal, post-post-post-post. S.M.A.D. este o formație care chiar merită ascultată. Fiecare piesă este diferită, lăsând impresia de fiecare dată că asculți cu totul altceva.

   Când să-i asculți? Când vrei să asculti metal, dar chiar nu ai idee ce.

   2. Tailgunners

   Ajungem si în Brazilia, unde găsim verisorul mai mic trupei Iron Maiden. Tailgunners sunt cei ce-ti arată că muzica heavy metal încă mai există, si sună mai bine ca niciodată.

   Când să-i asculți? Când te-ai săturat de Maiden, dar vrei să mai asculti Maiden.

   1. Mormânt de Snagov

   O formatie din Finlanda, un tip numit Domnul Cadavru, un stil de muzică ce este greu de ascultat pentru necunoscători, toate duc la reteta perfectă pentru black metal. Îti place sau nu black-ul, formatia asta chiar atrage si rămâne în mintea ascultătorului

   Când să-i asculți? Iarna. În pădure. Singur.

   Acestea fiind spuse, asteptăm sugestii legate de mai multe formatii de care n-a auzit nici Google si opinii despre cele prezentate.

   Safari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*