Jaz D’s Column – Demon Hunters & Hollywood Punks

h2o07_website_image_vagl_wuxga

Salutare, azi vorbim din nou despre cateva albume care poate nu au ajuns la urechile voastre, dar care merita din plin atentie. Zic sa nu ne mai lungim.

Demon Hunter e una din acele trupe de melodic metalcore – groove metal care iese din tipare cu un songwriting de exceptie, alternand de la piese melodic-atmosferice la riffuri agresive, un vocal ce acopera cu succes stiluri diferite si un nou album care a debutat direct pe locul 16 in topul Billboard, cu 18 000 de copii vandute in prima saptamana. E cea mai inalta pozitie din istoria trupei din Seattle si al saptelea album de studio. Cu un sound ce trimite cu gandul la All That Remains si pana la Love & Death, “Extremist” e fara discutie printre cele mai solide albume ale genului din 2014, si garantez ca va fi o surpriza foarte placuta de la o trupa care nu inceteaza sa uimeasca prin complexitate de la un album la altul.

Black President e un supergrup punk-rock din Los Angeles pe care l-am descoperit prin bassistul si backing vocals-ul lor, Jason Christopher (Prong, New Dead Radio, touring member pentru Corey Taylor, Stone Sour si Sebastian Bach), dupa cateva discutii cu acesta. Dupa mai multe schimbari de componenta (printre fostii membri numarandu-se Roy Mayorga sau Greg Hetson), din line-upul curent, alaturi de Jason, mai fac parte Christian Martucci (voce, chitara – Dee Dee Ramone, The Chelsea Smiles), Charlie Paulson (chitara – Goldfinger) si Dave Raun (tobe – Rich Kids on LSD, Lagwagon, Me First And The Gimme Gimmes). Black President a lansat albumul de debut self-titled in 2008 prin Cobra Music si l-a promovat prin Warped Tour 2008, urmat de turnee cu Bad Brains, Suicidal Tendencies, Bouncing Souls, Guttermouth sau The Germs. Un material foarte catchy cu 14 piese de care cu siguranta nu va veti plictisi prea curand. Trupa e momentan in pauza din cauza celorlalte proiecte ale membrilor, dar cu un sound atat de “Hollywood punk” cum imi place sa-i zic, sunt nerabdator sa ascult ce va mai lansa formatia pe viitor. In afara de “Short List…” mai gasiti pe net si clipul oficial pentru piesa Last Fuckin Hope. “We are the ugly, we are the broke! Say what?! Say what!?”.

Poate l-ati vazut pe Anthony Kiedis de la Red Hot Chili Peppers purtand mereu tricouri sau sepci cu OFF! pe scena sau in videoclipuri. Despre ei e vorba aici, mai exact trupa formata in 2009 de Keith Morris (Circle Jerks, Black Flag) alaturi de Dimitri Coats (Burning Bridges), Mario Rubacalba (Rocket From The Crypt, Hot Snakes etc) si Steven Shane McDonald (Red Kross), pentru a face ce stiu ei mai bine, old school hardcore punk de un minut jumate piesa. OFF! au lansat luna aceasta al treilea album, “Wasted Years”, iar aici il voi cita pe Mischa Pearlman de la Alternative Press, “although, this is more of the same, that’s precisely the point: this is no frills, passionate hardcore with a purpose. Take it or leave it, punk”. Un album de 23 de minute pentru toti cei care stiu exact la ce sa se astepte cand aud de Keith Morris.

In final vorbim despre “Punk Goes 90’s Vol. 2”, care e de fapt al 15-lea album lansat in seria “Punk Goes…” prin Fearless Records, dar al doilea din “Goes 90’”. Mai exact, 12 trupe metalcore si punk-rock (The Ghost Inside, Memphis May Fire, Get Scared etc) au inregistrat fiecare un cover dupa cate o celebra piesa a anilor 90’, cum ar fi My Own Worst Enemy de la Lit, Southtown – P.O.D. sau Gangsta’s Paradise – Coolio. Ce a iesit in final mi s-a parut destul de interesant. Mai jos, una dintre piesele care mi-a placut cel mai mult. Enjoy!

JAZ_D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*