Hai la lupta cea mare!…

…sau cum adevarul nostru nu va fi niciodata al lor. Al lor, al celor care ne fac din vorbe, al celor care isi bat joc de noi.

Acesta nu este un articol despre muzica, insa nici unul despre probleme politice sau sociale. E un cumul al gandurilor muzicienilor de pe la noi in legatura cu ceea ce se intampla in clipa de fata prin Romanica. Pentru ca se intampla multe si nu tocmai bune…sau poate?! cine stie?…

Un lucru e cert…romanul a fost intotdeauna patimas – fie ca uraste, fie ca iubeste, o face cu tot sufletul, la cote maxime. In ultima perioada au navalit peste noi probleme care mai de care din toate directiile, fie cele legate de Rosia Montana, fie cele care tin de eutanasierea cainilor comunitari…probleme care au inceput sa scoata oamenii in strada. Fie ca au stiut clar de ce o fac, fie ca au iesit in strada din pura curiozitate, romanii s-au mobilizat si asta e tot ce conteaza.

E totusi important ca, mai nou, am dovedit ca nu suntem prosti si ca atunci cand ceva doare rau, ajungem sa strigam si sa ne facem pasul auzit…Loud and clear!

Mai jos puteti citi cam care sunt parerile unor membri ale trupelor din underground despre situatia prin care trecem:

 Mihai Tivadar (chitarist – Dirty Shirt)

„E o diferenta de mentalitate a generatiei tinere fata de cele precedente, care refuza ca politicienii sa ne ia de prosti. O societate democratica are dreptul sa isi exprime opinia si nemultumirea prin proteste.”

Alinesku (chitarist – Deliver The God)

„Cine mai crede in ziua de astazi ca mai poate schimba ceva la nivel macro, se inseala amarnic. lumea se imbata cu apa rece pentru o „victorie” ambigua, guvernata de manipulare in masa pentru interesele politice si financiare ale unora.”

Filip Brunet (vocal – Negative Core Project)

„Din fericire mai exista romani care stiu pentru ce lupta. La proteste, prin toata multimea de oameni, am avut ocazia sa vad tot soiul de chipuri si sa observ tot felul de expresii, de la oameni confuzi si dezorientati, pana la cei ce pareau macar convinsi de ce se afla acolo. Un om convins se remarca printre gura-casca”

Catalin Ingeaua (chitarist – Deathdrive)

” Demonstratiile pasnice sunt egale cu zero… nu arata decat cat de inofensiv e poporul roman. Nicio diferenta intre dansul pinguinului la guvern la protestele sindicatelor, plata cu monede la benzinarii sau zdraganitul pietrelor in sticle de plastic… Pana nu se face ceva violent, niciun conducator nu-si va schimba naravul.”

Andrei “Naighba” Vulpescu (vocal – Grupul de Rezistenta)

” Din pacate romanii sunt destul de usor de intoxicat si reactioneaza usor isteric in majoritatea cazurilor. Asa au facut si in cazul copilului ucis de caini. Au uitat de vina exclusiv umana – nu poti lasa un copil de 4 ani nesupravegheat (o spun ca parinte) – si au sarit la beregata cainilor. Din nefericire, suntem dezbinati si isterici, cam asa aratam.”

Freaky (chitarist – Implant pentru Refuz)

” Am iesit si eu in strada si am avut ocazia sa stau printre protestatari. Discutiile cu ei ma fac sa opinez ca informatia a ajuns unde trebuie. . Sper ca suflul asta nou de activism sa nu dispara!

Ionut (vocal – Targ3t)

„Da, romanii din 2013 sunt informati si responsabili si au curajul sa iasa in strada sa-si revendice drepturile atata timp cat ele sunt incalcate… si sunt incalcate. Ne-am saturat sa stam cu capul plecat, sa inghitim toate mizeriile.”

Averac (vocal – Cap de Craniu)

„In diferita masura toti stim pentru ce luptam si indiferent de cauza important e sa o facem impotriva unicului inamic”

Aliosha (vocal – H8)

„Romanii ies in strada cand le-a ajuns cutitul la os. Si cand stiu ca au dreptate si nimic de pierdut. Pentru ca se pare ca totul este pierdut in tara asta si multi numai au nici o speranta”

Pava(vocal – Nevergoinghome)

„Daca dupa tot ce s-a intamplat in ultima perioada, vor ajunge macar ceva mai multi oameni sa inteleaga faptul ca daca se iese in strada exista sanse ca ceva sa se schimbe, atunci doar acest singur fapt e tot ce conteaza.”

MADALINA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*