Drum bun oameni frumosi si nevinovati!

RIPMi-e foarte greu sa scriu aceste randuri, dar stiu ca ceea ce s-a intamplat in urma cu mai putin de 24 de ore nu poate fi trecut sub tacere. E cu atat mai greu pentru echipa noastra, cu cat parte din cei ce au pierit, sunt oameni pe care i-am cunoscut. Nu sunt multe de spus in astfel de situatii absurde, cel mai mare regret al meu e ca sunt la distanta si nu pot sa ma rezum decat la a privi inerta la televizor, siderata de ceea ce aud si vad.

E revoltator ca neglijenta crunta, a dus la moartea unor oameni, la distrugerea unor familii. Oameni a caror singura vina a fost ca au dorit sa se bucure de muzica intr-o seara de vineri. Zeci de tineri umplu spitalele zbatandu-se intre viata si moarte. Ajung sa ma intreb: de ce se intampla toate astea? de ce oameni extraordinari ajung sa devina niste simple cifre intr-o statistica de morti si raniti?

Stiu, viata nu e dreapta! Stiu, e impotriva firii ca parintii sa-si ingroape proprii copii. Mai stiu ca am retinut o replica dintr-un film: “trebuie sa ai credinta….macar cat un bob de mustar” – am credinta ca cei care se lupta pentru viata lor, vor invinge batalia asta aberanta – am credinta ca noi, oamenii care ne cunoastem, care suntem uniti de muzica, de arta si de tot ce a ramas frumos in societatea asta, vom fi din punctul asta mai constienti – am credinta ca putem lasa de-acum orgoliile la o parte, cuvintele strambe si judecatile de prisos. Mi se sfasie sufletul insa cand ma gandesc ca niste oameni care iubeau viata, frumosi si talentati nu mai sunt…mi se strange carnea pe oase cand ma gandesc la cosmarul prin care trec familiile lor.

S-au inceput anchete, se cauta vinovati. De prisos as spune…niste suflete au pierit si nimic nu mai poate intoarce din drum asta. Suntem fragili si suntem a dracului de singuri in fata sortii, momente ca cel de ieri o demonstreaza foarte clar.

Alaturi de colegii mei, suntem cu tot sufletul langa cei ce au supravietuit si sufera in spitale – fiti tari oameni buni!

Celor ce nu mai sunt, oamenilor din scena muzicala pe care i-am cunoscut direct sau indirect – drum bun si respect pentru tot ce ati facut in lumea asta!

Madalina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*