2016 – 20 de ani Negura Bunget. 10 ani OM. Album nou

negura bunget

2016 e un an special pentru Negura Bunget, cu cateva aniversari ce se vor implini. Am vrea sa profitam de acest moment, pentru a arunca o privire in trecut si a impartasi cu voi cateva ganduri, inainte de a vedea ce avem pregatit pentru viitor. Cu siguranta Negura Bunget nu ar fi insemnat nimic fara voi, cei care ne-ati ajutat si sustinut de-a lungul timpului. Vrem sa va multumim pentru asta, si sa va asiguram ca implicarea si dedicatia noastra fata de Negura Bunget e mai puternica ca niciodata.

Pentru inceput, in 2016 sarbatorim 20 de ani de existenta Negura Bunget (chiar 21 daca socotim si anul in care am activat sub denumirea Wiccan Rede). 2016 marcheaza de asemenea si 10 ani de la lansarea albumului OM, un album care ne-a schimbat fara indoiala destinul pentru totdeauna. Alaturi de aceste doua celebrari vom lansa in 2016 si un album nou, ceea ce face sa fie o aniversare tripla! Cum totdeauna am apreciat elemente diferite care se unesc pentru a crea un concept mai amplu, putem sa va anuntam ca avem deja in lucru un plan complex si generos pentru anul ce incepe.

Componenta actuala Negura Bunget, alcatuita din Gabriel Mafa / Negru la tobe, Tibor Kati la voce si chitara, Adrian Neagoe / Oq la chitara si voce, Petre Ionutescu la instrumente traditionale si Ovidiu Corodan la bas si voce, e cu siguranta una din cele mai puternice pe care le-am avut vreodata. In cei trei ani de cand suntem impreuna am sustinut peste 250 de concerte in intreaga lume si am inceput cel mai ambitios proiect din istoria formatiei – Trilogia transilvana. In 2016 vom finaliza si lansa ce-a de-a doua parte a aceste trilogii.

Inainte de asta insa, o serie de re-editari sunt pe cale de a se intampla. Aural Music va lansa o editie speciala a albumului OM in format digipak, cu cateva elemente complet noi, in timp ce Blood Music va lansa o noua editie OM de vinil. Prophecy Production va lansa de asemenea cateva editii limitate de vinil cu albumele noastre vechi (dintre care unele pentru prima data pe vinil), alaturi de o editie limitata de colectie, ce va cuprinde o multime de surprize.

Pe langa toate aceste materiale vom prezenta o multime de elemente aditionale pentru a celebra istoria formatiei: creatii viziuale si grafice, materiale promotionale noi, materiale audio si video de arhiva, precum si o multime de alte surprize.

Partea a doua a lui 2016 va fi cu siguranta o periodata speciala pentru noi. Lucram deja la o serie de evenimente deosebite, menite a celebra aceasta aniversare tripla, in care vom prezenta un set-list special, ce va contine piese mai vechi, cantate arereori live, dar si piese noi pe care le vom prezenta in premiera.

Am dori de asemenea sa consemnam ca ne aflam intr-un punct cheie al evolutiei noastre ca formatie, in care trecutul, prezentul si viitorul se influenteaza recirpoc, formand un arc in timp. Oricine greseste din cand in cand, si cu siguranta ca am facut si noi multe greseli in cei 20 de ani de activitate ca formatie. Am dori sa profitam de acesta oportunitate si de a cere scuze pentru greselile pe care le-am facut, fie ele cu sau fara voie. Daca putem repara in vreun fel greseli din trecut, suntem pregatiti oricand. De asemenea, daca cineva ne-a tratat pe noi intr-un mod pe care nu il meritam, se poate considera scuzat. Suntem aici sa incepem ceva nou, trecutul e trecut, ce-a fost a fost…

Sursa: Negura Bunget

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*